Huda nesreča, aktivirali helikopter, voznik je umrl

Foto: Maribor24.si Prometna nesreča pri Šentilju, v kateri je umrl 25-letni motorist Foto: GB Maribor Prometna nesreča na štajerski avtocesti
Nesreča se je zgodila v Svetem Duhu na Ostrem Vrhu.
Oglej si celoten članek

Včeraj ob 19.14 uri je bila policija obveščena, da se je v Svetem Duhu na Ostrem Vrhu zgodila prometna nesreča v kateri je udeležen motorist, ki je zapeljal s ceste.

Na kraj so bili napoteni policisti in reševalci, aktiviran je bil tudi helikopter. Policisti so z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 63-letni državljan Slovenije vozil motorno kolo po cesti v Svetem Duhu na Ostrem Vrhu iz smeri Avstrije proti Selnici ob Dravi. V blagem, preglednem, desnem ovinku, ob rahlem spuščanju navzdol, je zapeljal na levo stran ceste, zatem na levo bankino in od tam v betonski kanal za meteorne vode, kjer je padel z motornega kolesa in se huje poškodoval.

Kakih dvajset minut po obvestilu o nesreči je na kraj odletela posadka s helikopterjem Slovenske vojske z ekipo nujne medicinske pomoči na krovu. 

Kljub intenzivni prvi pomoči je motorist okoli 20. ure, zaradi posledic poškodb umrl.

O zadevi sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in državni tožilec. Ker je tuja krivda za nesrečo izključena, bo zadeva zaključena s poročilom na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 13:00 21. April 2019.

    Te norce na dveh kolesih bi morali že zdavnaj pregnati iz cest.

  • 07:47 21. April 2019.

    33 že letos.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.