Huda nesreča, mrtvi in poškodovani begunci

Foto: EPA
Foto: EPA
V hudi prometni nesreči na avtocesti Niš - Beograd danes zgodaj zjutraj sta umrla dva begunca, deset jih je poškodovanih, od tega tudi pet otrok, poročajo srbski mediji.
Oglej si celoten članek

V enoprostorcu znamke volkswagen je bilo celo 12 beguncev iz Sirije, Afganistana in Iraka. Voznik, ki jih je ilegalno vozil proti Beogradu, je pobegnil z mesta nesreče, policisti ga še iščejo.

Do nesreče je prišlo okrog 3.40 pri vasi Draževac severno od Niša, ko se je avtomobil, prepoln z begunci, zaradi najverjetneje prehitre vožnje prevrnil. Nekaj poškodovanih beguncev je dobilo tako hude poškodbe, da so njihova življenja ogrožena, enemu so morali amputirati obe nogi, je potrdil direktor Nujne medicinske pomoči v Nišu Miodrag Lazić.

Eden od poškodovanih beguncev je za srbsko televizijo povedal, da so se potniki že pred nesrečo bali voznika, ki je bil pijan, prosili so ga, naj vozi počasneje.

Za zdaj več podatkov o nesreči ni, ni znano niti to, ali je voznik državljan Srbije in od kje je prevažal svoje potnike.

Do podobne prometne nesreče je na jugu Srbije prišlo februarja 2015, ko je bilo poškodovanih celo 42 beguncev. V prepolnem kombiju so takrat prevažali kar 54 beguncev, kombi se je prevrnil na avtocesti pri Leskovcu. Trenutno je po dostopnih podatkih v nastanitvenih centrih v Srbiji okrog 5.600 beguncev.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:23 30. December 2016.

    svinjske nogice hm kisla župa nimaš boljšega za nov let

  • 15:09 29. December 2016.

    grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr........pa vaše "simbolične fotografije"...............................<br />klasičen vw passat - minimalno poškodovan.............................:<br /><br />http://www.blic.rs/vesti/hronika/pasat-smrti-u-jedan-automobil-smestio-15-migranata-pa-troje-odvezao-pravo-u-smrt/g2g4f95

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.