Huda poškodba smučarja na Cerknem

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Smučar se je huje poškodoval med nedeljskim smučanjem.
Oglej si celoten članek

V nedeljo dopoldne se je na smučišču Cerkno zgodila smučarska nesreča, v kateri se je poškodoval 52-letni smučar. Ugotovljeno je bilo, da se je omenjenemu smučarju med smuko odpela leva smučka, zaradi česar je padel in se predvidoma težje telesno poškodoval.

Na kraju so poškodovanemu smučarju prvo pomoč nudili reševalci, nato pa so ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v jeseniško bolnišnico. 

Policisti so tujo krivdo izključili in boo o dogodku obvestili pristojni inšpektorat in novogoiško okrožno državno tožilstvo. 

Policisti ob tem opozarjajo smučarje, naj skrbijo za varnost na smučišču. Zanjo je odgovoren vsak posameznik, zato je treba spoštovati pravila varnega smučanja, biti obziren do drugih, previden in odgovoren. Smučarji morajo spoštovati tudi opozorila, odredbe in navodila nadzornikov, policistov in drugih oseb, ki skrbijo za varnost na smučišču. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.