Hudo poškodovana motorista

Foto: Žurnal24
Lepo vreme bo v prihodnjih dneh na ceste znova zvabilo več voznikov motornih koles. Policija opozarja na previdnost.
Oglej si celoten članek

''Lepi dnevi bodo po deževnem zatišju na ceste privabili voznike motornih koles, zato še enkrat opozarjamo vse voznike, naj bodo pozorni na prisotnost motoristov v cestnem prometu. Voznike motornih koles pa pozivamo k strpni in varni vožnji,'' so zapisali na PU Celje.

Ravno na območju PU Celje je včeraj prišlo do dveh prometnih nesreč, v katerih sta se huje poškodovala dva motorista. Do prve nesreče je prišlo popoldan, ko je 19-letni voznik motornega kolesa vozil po lokalni cesti iz smeri Florjana proti Ljubiji. V levem nepreglednem ovinku ni vozil po svojem smernem vozišču in je trčil v osebno vozilo, s katerim se je v tistem trenutku iz nasprotne smeri pripeljala 50-letna voznica. V trčenju se je 19-letni voznik motornega kolesa hudo telesno poškodoval, 14-letni sopotnik pa lažje.

Brez čelade in vozniškega dovoljenja
Prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen voznik motornega kolesa, so obravnavali tudi policisti v okolici Ilirske Bistrice. Nesrečo je povzročil kar motorist, 31-letni domačin, zaradi premajhne varnostne razdalje se je zaletel v kombinirano vozilo 37-letnega voznika iz Ilirske Bistrice. Povzročitelj je vozil neregistriran motor, ni uporabljal čelade in bil brez vozniškega dovoljenja. Policisti so mu zasegli motor, izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Motorista odbilo na vetrobransko steklo
Druga prometna nesreča se je zgodila ob nekaj pred 19. uro  na Kocbekovi cesti na Ljubečni. 18-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Vojnika proti Ljubečni v desnem preglednem ovinku, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku pripeljala voznica osebnega vozila.

18-letni voznik jo je opazil in sunkovito zavil na desno smerno vozišče, kjer je zapeljal na bankino, nato pa močno v levo, zaradi česar je  njegovo vozilo zdrselo na levo smerno vozišče ravno v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pripeljal voznik motornega kolesa. Voznik je  trčil v bočni del motornega kolesa, zaradi česar je motorista  odbilo na pokrov motorja in vetrobransko steklo, nato pa je padel po tleh in obležal hudo telesno poškodovan. Voznik osebnega avtomobila se v nesreči ni telesno poškodoval.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.