Hvala policistom, graja politikom

Foto: Žurnal24 novković goran boÅ¡tjan tacol
Nič čudnega. Ivo o norem slovenskem teatru, Zmago pa o ustaških temeljih.
Oglej si celoten članek
“Ta brezumni poskus bolnega nesrečnika bi moral biti zadnje opozorilo politikom na obeh straneh Kolpe, kam so s svojimi pritlehnimi ravnanji, usmerjenimi le v lastne interese, prignali obe državi … Od norenja takšnih trpečih duš do množične zaslepljenosti je zelo kratek korak …” To je po petkovi aretaciji domnevnega bombaša, ki naj bi želel vreči bombe na slovensko vladno ustanovo ali celo Pahorja, zapisal bralec na našem portalu. Med hujskaškimi pozivi se je bral kot glas vpijočega v puščavi. Zato veseli vsaj trezen odziv vladajočih politikov na obeh straneh.

Ivo in Zmago
A prav politike nas je najbolj strah. Nekdanji premier Hrvaške Ivo Sanader je ob svojem slovesu prejšnjo soboto rohnel o slovenskem norem teatru in s prstom kazal prav na Pahorja. Sanader dobro ve, kako hude posledice je na Hrvaškem pustila strašna vojna, zato je s tem prevzel odgovornost tudi za tragične dogodke, kakršni bi se lahko zgodili v petek. A tudi naši politiki niso nedolžni. Zmago Jelinčič Plemeniti je lani sredi studia Hrvaške televizije izjavil, da so temelji hrvaške države ustaški, hrvaške politike pa je označil za goveda. Prostaško in neodgovorno. S tem je ogrozil tudi varnost slovenskih državljanov, ki dopustujejo na Hrvaškem. Samo zamislimo si, kakšne bi bile posledice, če bi bombašu uspelo sprožiti bombo. Na vlaku ali na Jadranu. Hvaležni smo lahko junaškim policistom. Politikom pa naj bo to v opomin. Rešitev mejnega vprašanja spada za diplomatske mize, ne na ulice.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.