IE: Ne uporabljajte me, sem nevaren!

Foto: Žurnal24 Internet Explorer ima okoli 70-odstotni delež med uporabniki, zato je tudi najbo
Internet Explorer (IE) ima veliko varnostno luknjo, zato strokovnjaki pozivajo ljudi, naj začasno raje uporabljajo brskalnike konkurentov.
Oglej si celoten članek
 

Brskalniki po uporabi:

1. Internet Explorer 71,1 %

2. Mozilla Firefox 20,1 %

3. Safari 6,6 %

4. Opera 0,7 %

5. Google Chrome 0,7 %

Luknja v kodi daleč najbolj razširjenega programa za brskanje po internetu omogoča, da hekerji prevzamejo nadzor nad računalniki uporabnikov in ukradejo njihova gesla, so pojasnili strokovnjaki.

Luknjo že krpajo
Microsoft že intenzivno raziskuje problem in išče rešitev zanj. Ko bodo popravki nared, se bodo uporabnikom, ki imajo vključeno avtomatsko posodabljanje, sami namestili na računalnike.

Za zdaj so sicer zasledili le napade na brskalnik IE 7, ki pa je hkrati tudi najbolj priljubljen med uporabniki. Pred napadi niso varni niti uporabniki starejših različic Microsoftovega programa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.