Igrali golf za otroška igrišča

Foto: Žurnal24 Nekdanja nemška veleposlanica v Sloveniji Heike Zenker je postala častna članica
90 golfistov. Na blejskem golfturnirju zbrali pet tisoč evrov za radovljiške vrtce.
Oglej si celoten članek

“Golfturnir prijateljstva nas je združil medgeneracijsko in idejno. Donacije smo zelo veseli, saj bomo otrokom lahko omogočili varno igro,” je za Žurnal24 povedala Irena Kotnik, ravnateljica vzgojno-varstvenega zavoda (VVZ) radovljiških vrtcev.

Dvanajstega blejskega golfskega turnirja prijateljstva za predsednikov pokal se je udeležilo 90 golfistov, ki so zbrali pet tisoč evrov in jih podarili omenjenemu VVZ.

Kotnikova je dejala, da bodo z denarjem lahko kupili varno podlago za zunanja igrišča v radovljiškem, leškem, kamnogoriškem, kroparskem, brezjanskem in begunjskem vrtcu. Zavod je za nakup drage opreme s srečelovom na Otroški veselici konec avgusta zbral 768 evrov, vsega denarja pa sami ne bi zmogli zagotoviti.

Dograditev leškega vrtca
Vrtce v radovljiški občini v tem šolskem letu obiskuje 740 otrok, sprejeli so vse otroke iz občine, na čakalni listi pa je ta čas 40 otrok, ki še niso stari 11 mesecev.

“Želimo si, da bi dogradili vrtca v Lescah in Radovljici in nam ne bi bilo treba več gostovati v osnovnih šolah. Spomladi bomo začeli dela v leškem vrtcu, v katerem bomo pridobili prostor za 50 otrok,” je pojasnila.

Častno članstvo
Turnir prijateljstva pa ni bil le v znamenju dobrodelnosti, temveč tudi podelitve častnega članstva Heiki Zenker, nekdanji nemški veleposlanici v Sloveniji, ki je na pobudo Blejca Mirka Vovka, staroste jugoslovanskega golfa in častnega predsednika slovenske golfske zveze, postala 20. častna članica Golf & Country Cluba Bled.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.