Ikea oddala vlogo za gradbeno dovoljenje

Foto: Profimedia Ikea
Družba Ikea je danes na Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) oddala vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja, ki ga potrebuje za začetek gradnje svoje prve trgovine v Sloveniji v nakupovalnem središču BTC City.
Oglej si celoten članek

"Nikoli še nismo bili tako blizu začetka gradnje naše trgovine in današnja oddaja vloge pomeni pomemben korak naprej. Ker želimo naše cenovno dostopne pohištvene izdelke in rešitve za opremo doma kar najhitreje omogočiti čim širšemu krogu ljudi v Sloveniji, upamo, da bo naša vloga hitro obravnavana. S  pripravljalnimi gradbenimi deli bi tako lahko začeli že letos poleti," je izpostavil Vladislav Lalić, regionalni direktor za nepremičnine in razvoj v družbi IKEA SEE.

Od začetka gradnje do odprtja trgovine za obiskovalce družba IKEA potrebuje približno leto dni.

Kot je znano, se je zapletlo z zemljiščem, na katerem bi morala potekati dovozna cesta, a je nato gordijski vozel presekal občinski svet, ki je spremenil prostorski načrt, tako da bo pridobitev uporabnega dovoljenja možna tudi brez te ceste. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:46 8. Marec 2019.

    Predno bodo v naši državi pridobili vsa dovoljenja, bodo propadli

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.