Ikea sporočila novost v zvezi z gradnjo v Ljubljani

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Ikea seznanja javnost z novostjo, povezano z gradnjo trgovine v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Zaključeni so vsi postopki izbire glavnih izvajalcev del za izgradnjo trgovine Ikea v Sloveniji in za izgradnjo pripadajoče potrebne infrastrukture. Iz podjetja so sporočili, da bo objekt v ljubljanskem BTC City-ju gradilo devet izvajalcev.

Podjetje Pomgrad bo glavni izvajalec gradbenih del za trgovino in parkirišča, Kolektor Koling bo izvajalec za infrastrukturo in ceste, IMP bo izvajalec elektro inštalacij za trgovino, KM Instalacija bodo poskrbeli za strojne in vodovodne inštalacije, medtem ko bo za dvigala in vertikalni transport zadolženo podjetje Elevatis/Kleeman. 

Poleg že omenjenih bodo pri projektu sodelovala tudi podjetja Filbis/Irgo (podjetje, zadolženo za geotermalna dela), Metronik (podjetje za sisteme za avtomatizacijo in nadzor zgradb), Fibernet Solar (podjetje, zadolženo za namestitev sončnih celic) in Boyden (podjetje, zadolženo za upravljanje gradnje in nadzor nad gradbiščem). 

Trgovina se bo raztezala na 30.000 kvadratnih metrih. V njej bo 9.000 izdelkov, zaposlili pa bodo okoli 300 ljudi. Naložba je vredna približno 90 milijonov evrov. 

Na potezi je MOL

"Zaključek postopka za izvajalce gradbenih del je za nas zelo pomemben trenutek. S tem smo še korak bližje odprtju trgovine IKEA v Sloveniji in približevanju naših cenovno dostopnih pohištvenih izdelkov ljudem v Sloveniji. Z zaključeno izbiro izvajalcev gradbenih del smo v družbi IKEA v tem trenutku v celoti pripravljeni na začetek gradnje," je povedal Vladislav Lalić, regionalni direktor za nepremičnine in razvoj družbe IKEA SEE.

Ikea ima pripravljene vse projekte za pridobitev vseh osmih gradbenih dovoljenj. "Tako čakamo le še na pravnomočnost okoljevarstvenega soglasja in izpolnitev memorandumskih zavez s strani MOL. Prepričani smo, da se bodo tudi ti postopki zaključili v najkrajšem možnem času in da bomo lahko kmalu pripeljali našo vizijo "ustvarjanje boljšega življenja za mnoge ljudi" tudi v Slovenijo," je dodal Lalić. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 13:47 18. Oktober 2017.

    Na volitvah glasujem proti JankoviĆu, ne zaradi IKEA projekta temveč zaradi "Džamijske ulice". Razlika je v tem, da si le ...

  • 15:01 12. September 2017.

    > "Le zakaj IKEA zamuja v Ljubljano ? Najbrž zato, ker je ponudila prenizko podkupnino ljubljenemu ljubljanskemu županu." IKEA ne ...

  • 13:57 12. September 2017.

    Slovence pa pri Ikei nič ne moti, da je ustanovitelj nacist - denar je denar

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.