IKT tudi že za malčke

Foto: Žurnal24 Otrok, računalnik
Nove tehnologije. Šole opremljene, usposobiti treba še učitelje in vzgojitelje.
Oglej si celoten članek

"V Evropi imamo vsi problem, da več kot 20 odstotkov učiteljev ne uporablja intuitivno tehnologije pri pouku," je ob mednarodni konferenci Splet izobraževanja in raziskovanja (SIR) z informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami (IKT) dejal Borut Čampelj z ministrstva za šolstvo in šport (MŠŠ).

Ministrstvo si prizadeva za uveljavitev standarda e-kompetentni učitelj, saj že od leta 1996 precej vlaga v računalniško izobraževanje. "Pripravljamo predlog pravilnika o napredovanju učiteljev, ki bo od učitelja zahteval tudi kompetence s področja novih tehnologij," je dodal Čampelj. Po njegovi oceni so sicer slovenske šole v povprečju dobro opremljene z IKT-opremo, vendar daleč od tistih evropskih, ki so glede opreme na vrhu.

Učenci pred učitelji
Učitelji morajo slediti učencem, se strinja ravnatelj Osnovne šole Prule Dušan Merc: "Osnovnošolci na tem področju zagotovo prekašajo več kot polovico učiteljev." Osrednja tema konference SIRIKT 2010, ki bo v Kranjski Gori potekala še do sobote, je ravno e-kompetentna šola. Več kot 800 udeležencev se bo seznanilo z rabo IKT na vseh stopnjah izobraževanja; od vrtca do univerze.

Razpis za e-učbenike

MŠŠ pripravlja tudi prvi razpis za izdelavo e-učbenikov, in kot pravi Čampelj, se je večina založb že pozitivno odzvala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.