Ilirska Bistrica: V snegu ponoči iskali družino, našli so jih zjutraj

Foto: PU Koper reševanje migrantov
Foto: PU Koper reševanje migrantov
Družina iz Afganistana zatavala v snegu, sami so poklicali na pomoč.
Oglej si celoten članek

Iz Policijske uprave Koper so sporočili, da so nekaj po drugi uri ponoči prejeli klic migranta, ki je v angleškem jeziku povedal, da je se je njegova družina, ki je v Sloveniji, znašla v težavah zaradi snega. 

"Ilirskobistriški policisti so takoj pregledali relacijo proti Munam in zaprosili za aktiviranje gorske reševalne skupine. Poklican je bil tudi prevajalec, ki je je poskušal natančneje ugotoviti, kje se družina nahaja," je pojasnila predstavnica za odnose z javnostmi PU Koper, Anita Leskovec.

Začela se je iskalna akcija, policistom in gorskim reševalcem so se pridružili tudi vojaki. Družino so na osnovi posredovanih koordinat našli zjutraj in tako rešili šest oseb; tri odrasle in tri otroke iz Afganistana. "Vsi so zdravi, naredili so si bivak in zakurili ogenj ter tako
celo noč čakali reševalno ekipo,"
je zapisala Anita Leskovec.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • max
    19:27 3. December 2020.

    Aha, če prav razumem, je migrant poklical policijo. Policija jih išče 12 ur predno jih najdejo. Vsi skupaj gredo na …

  • 17:43 3. December 2020.

    ma tm bi jih pustl

  • 16:02 3. December 2020.

    Sedaj pa jim napisat kazen, za nezakonit prehod meje in poslat domov.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.