Imajo samo najnujnejše igrače

Foto: Jerca Božič Kranjec
Foto: Jerca Božič Kranjec
Starši otrok v vrtcu Otona Župančiča organizirajo akcijo zbiranja igrač.
Oglej si celoten članek

V vrtcu Otona Župančiča naj bi skupine le vsakih par let dobile od eno do dve igrači, ki jih morajo potem skrbno čuvati, da se kaj ne izgubi, so staršem po besedah Maje Kocjan povedali na roditeljskem sestanku. Starši so se zato odločili organizirati akcijo zbiranja igrač za omenjeni vrtec.

"Igrač res nimamo v izobilju, a se vzgojiteljice znajdejo in si jih skupine med sabo posojajo, skupaj z otroki pa jih tudi izdelujejo iz odpadnega materiala," nam je povedala ravnateljica Dragica Valenčič.

V zadnjih letih so, kot je pojasnila, odpirali po en ali dva nova oddelka na leto, tako da jih je iz 17 nastalo 25, znesek, ki so ga lahko namenili za nakup igrač, pa je vsa leta ostal približno enak.

Lahko darujete

Če imate igrače, ki jih vaši otroci ne potrebujejo več, pa niso iz pliša in lomljivega materiala ter niso poškodovane, jih lahko prinesete v enoto vrtca Loka v Črnomlju, v dom starejših občanov v Metliki, na Dolenjskem in v Posavju pa jih zbira Nataša Gjuričič, ki jo lahko pokličete na telefonsko številko 040 664 800.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.