Imamo novo stranko, Socialistično partijo Slovenije

Foto: Socialistična partija Slovenije
Foto: Socialistična partija Slovenije
Slovenski politični prostor ima novo stranko, Socialistično partijo Slovenije, ki so jo ustanovili v nekdanji Titovi rezidenci na Bledu.
Oglej si celoten članek

Na spletni strani ima nova slovenska stranka Socialistična partija Slovenije, ki je bila formalno ustanovljena to sredo, zapisano, da so sredi aprila v Velenju dosegli in krepko presegli kvoto 200 podpisov za registracijo stranke. Obiskovalce strani nagovarjajo: "Spoštovane tovarišice in tovariši! Hvala za podporo in zaupanje! Borili se bomo za vas v duhu našega tovarišča Josipa Broza Tita in za pravi socializem, kot nam ga je ustvaril in zapustil naš ljubljeni predsednik maršal Tito!" Nagovor je podpisan s pozdravom: Smrt fašizmu in lažnemu levičarstvu / svobodo narodu.

Stranka je nastala iz skupine na omrežju Facebook, trentno je stranki po tej poti izreklo podporo dobrih 3300 Facebook uporabnikov. Ustanovnega kongresa se je udeležilo 45 članov, ki so za predsednika izvolili Tadeja Trčka. Ta je za STA med osnovnimi programskimi izhodišči nove stranke navedel izstop iz Nata in EU, krepitev gospodarskega sodelovanja z državami nekdanje Jugoslavije ter z Rusijo in Kitajsko. V Socialistični partiji Slovenije se zavzemajo še za močno regulirano gospodarstvo, zeleno ekonomijo, naborniški sistem nacionalne obrambe ter prepoved gensko spremenjenih organizmov.

Druge smernice stranke, navedene v njenem programu, pa so med drugim še nacionalizacija zdravstva in šolstva, reforma socialne zakonodaje, prepoved pretoka denarja v davčne oaze, obdavčitev luksuza, znižanje davka na delo in zvišanje davka na dobiček. Prav tako v Socialistični partiji Slovenije zagovarjajo še ureditev kmetijstva za samooskrbo s hrano, zaporne kazni za mučenje živali in ustanovitev Službe državnega knjigovodstva.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 43

  • 20:06 29. Maj 2016.

    @mph ti si mi en pravi modrc. Imaš linke, če ne razumeš pa če ne znaš vlečt vzporednic z današnjim …

  • mph
    17:30 29. Maj 2016.

    Večina idej in točk socialističnih, mi pa je čisto mimo najbolj pomemna, izhod iz EU in Nata, čeprav bi podprl …

  • mph
    17:28 29. Maj 2016.

    To, kar pomnim, je res bil občasno problem PO smrti Tita, ko so začeli imperialisti načrtno rušit Yu, sprožat nemire …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.