Imenovani kranjski podžupani

Foto: Žurnal24 Bojan Homan (SDS) je bil podžupan že v prejšnjem mandatu. Nada Mihajlovič je bil
Kranj. SD bi koalicijsko pogodbo podpisali tudi mimo predsednika območnega odbora Boštjančiča.
Oglej si celoten članek

MOK. Nada Mihajlovič, Bojan Homan in Janez Frelih so po pričakovanju novi podžupani Mestne občine Kranj. Župan Mohor Bogataj jih je imenoval včeraj, funkcijo bodo opravljali neprofesionalno.

Z imenovanjem Mihajlovičeve, SD, in Homana, SDS, se v Kranju uresničujejo napovedi o veliki koaliciji. Podpis koalicijske pogodbe naj bi sledil kmalu. Po besedah Mihajlovičeve ga ne more zadržati niti zahteva predsednika območnega odbora Staneta Boštjančiča, naj se o sodelovanju s SDS izjasni tudi članstvo stranke. “Če ne bo podpisal predsednik, bo pa podpredsednik,” je dejala. Tretji podžupan Frelih prihaja iz vrst Stranke za napredek krajevnih skupnosti, ki je na volitvah podpirala Bogataja.

Bogataj si želi ob tem čimprej imenovati tudi direktorja občinske uprave ter predstojnika oddelka za okolje in prostor; oba išče z razpisom. Prvi razpis poteče čez teden, drugi čez dva. Imenovanju direktorja bosta sledila tudi obljubljena reorganizacija občinske uprave in zmanjšanje števila zaposlenih, vendar Bogataj s konkretnimi številkami včeraj še ni mogel postreči.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.