Imenovanje direktorja bitka s časom

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Eles. Če vlada ne bo zamenjala nadzornikov, bosta o imenovanju direktorja lahko odločili SDS in NSi.
Oglej si celoten članek

Opolnoči se je iztekel rok za prijavo na delovno mesto direktorja Elesa. Koliko prijav so prejeli, na Elesu zato včeraj še niso mogli povedati. Na vprašanje, ali se je prijavil tudi vršilec dolžnosti direktorja Vitoslav Türk, ki je po ugotovitvah računskega sodišča v svojem prejšnjem mandatu oškodoval podjetje, so odgovorili, da se “prijave oddajajo v zaprtih ovojnicah, ki se jih odpira na seji nadzornega sveta”.

Kdaj bo nadzorni svet odločal o imenovanju, še ni znano. Če vlada pred tem ne bo zamenjala članov nadzornega sveta, bi Türk, ki je bil na listi SDS izvoljen za poslanca, a se je mandatu odpovedal, lahko postal direktor. V nadzornem svetu so namreč poleg dveh predstavnikov delavcev Mojca Šircelj, žena poslanca SDS Andreja Širclja, Robert Sever (SDS), Janez Hrovat (NSi) in Slavko Visenjak (SLS). Da se je na razpis prijavil, je potrdil nekdanji direktor Milan Jevšenak, ki so ga omenjeni nadzorniki 1. februarja krivdno razrešili, zaradi česar je vložil tožbo. Da bi ga isti nadzorniki vnovič imenovali, ne pričakuje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:18 22. Marec 2013.

    Če nisi z nami, si proti nam, torej si njihov. Neodvisnih po teh načelih sploh ne more biti. Strokovnost ali …

  • 08:44 22. Marec 2013.

    Turk je naš - ali je njihov????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.