Info TV zaradi izgube v stečaj?

Foto: Žurnal24 "Info TV posluje pozitivno in ne bo šla v stečaj," pa je zatrdil glavni izvršni
Info TV posluje s še enkrat višjo izgubo iz poslovanja, kot jo predvideva načrt finančne reorganizacije, zato Stepan predlaga začetek stečajnega postopka. Vodušek stečaj zanika.
Oglej si celoten članek

Upravitelj prisilne poravnave nad medijskim podjetjem Info TV Valter Stepan okrožnemu sodišču v Ljubljani predlaga, naj postopek ustavi, namesto tega pa nad insolventnim dolžnikom začne stečajni postopek.

68.000 evrov izgube mesečno
Info TV, ki se ukvarja z radijsko in televizijsko dejavnostjo, je v postopku prisilne poravnave od letošnjega 28. aprila. Finančni načrt reorganizacije je za leto 2010 predvidel izgubo iz poslovanja v višini 382.223 evrov oziroma v povprečju blizu 32.000 evrov mesečno, a je dosežena izguba iz poslovanja do vključno 30. junija znašala že skoraj 68.000 evrov mesečno.

Stepan nam je naredil poslovno škodo in lahko napovem, da ga bom tožil.
Vladimir Vodušek

Vodušek stečaj zanika
"Te številke ne držijo. Info TV posluje pozitivno in ne bo šla v stečaj," pa je zatrdil glavni izvršni direktor družbe Vladimir Vodušek. Junija so prvič spet poslovali pozitivno, čeprav je bila še za nekaj časa načrtovana izguba, v prihodnjem mesecu pa bodo številke še boljše, je napovedal.

Dolžnik s takim poslovanjem ne bo izpolnil namena postopka prisilne poravnave, v ugovoru proti vodenju postopka prisilne poravnave, ki je objavljen na spletnih straneh Ajpesa, opozarja upravitelj. Info TV namreč na tak način po njegovi oceni ne bo postala ne kratkoročno ne dolgoročno plačilno sposobna, upnikom pa se ne bodo zagotovili boljši pogoji plačila njihovih terjatev, kot pa če bi bil nad družbo začet stečajni postopek.

"Predlog za stečaj bi lahko dali le upniki,"
ob tem opozarja Vodušek, ki Stepanu očita katastrofalno vodenje postopka, zato bo Info TV od sodišča zahtevala drugega upravitelja.

Novi Info TV
Stepan sodišče obenem opozarja na 6. julija ustanovljeno novo družbo za informacijske in komunikacijske dejavnosti Novi Info TV. Ta ima sedež na istem naslovu v ljubljanskih Stegnah kot Info TV, obe pa vodi isti direktor, namreč Vladimir Vodušek. Ker obe družbi delujeta na področju medijev in komunikacij, Stepan zaradi zaščite interesov upnikov od insolventnega dolžnika Info TV zahteva pisno poročilo glede ustanovitve nove družbe.

Nova družba ne vpliva na poslovanje Info TV, je pojasnil Vodušek. Njen ustanovitelj ni Info TV, temveč Vodušek sam, pri tem pa − kot je zatrdil − ni bilo storjenih nobenih poslovnih potez, ki bi lahko kakorkoli škodovale postopku prisilne poravnave.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.