"Informacije bi ogrozile varnost"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Ranjeni slovenski vojak v Afganistanu tema seje državnozborskega odbora za obrambo.
Oglej si celoten članek

Obrambni minister Roman Jakič je pojasnjeval, da je skopost informacij o incidentu povezana z varnostjo naših vojakov. "Gre za misijo v tujini, gre za misijo Nata, in seveda z razkrivanjem večjih podatkov, ki bi ogrozili varnost naših vojakov v Afganistanu, javnosti pač ne moremo postreči," je za novinarje dejal Jakič, dodal pa, da so na zaprti seji poslancem razkrili tudi podrobnosti. "Morate razumeti, da moramo misliti tudi na varnost naših vojakov," je poudaril.


Kljub incidentu so po njegovih besedah "vsi zadovoljni, da do sedaj v Slovenski vojski ni bilo smrtnega primera". "Prepričani smo, da bo naš vojak okreval in da dogodek zanj ni bil katastrofalen," pa je dejal  predsednik odbora za obrambo Franc Jurša. Odbor je bil sicer seznanjen s podrobnejšimi informacijami.

Do konca leta ostaneta dva častnika

Na umik slovenskih vojakov iz Afganistana sicer incident očitno ne bo vplival. Kot je dejal Jakič, bo aprila iz Afganistana odšla večina od nekaj čez 30 vojakov, 16 jih bo tam ostalo do konca junija, do konca leta pa samo še dva poveljujoča častnika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 21:20 24. Januar 2014.

    Kdo pa še verjame Jakiču in njegovim pravljicam za lahko noč!? Nazadnje se bo izkazalo, da se je vojak po …

  • 17:59 24. Januar 2014.

    Se strinjam s teboj "Kr en norc". Nihče ne gre zastonj dol, dobijo plačano. Vedo pa vnaprej, da se lahko …

  • 13:41 24. Januar 2014.

    čak, če greš kot vojak na vojno območje, moraš računat na to da te lahko nazaj pripeljejo v vreči. A …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.