Inšpektorji v salonih

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kazni. Od 4 tisoč do 20 tisoč evrov za pravno osebo, lahko celo prepoved opravljanja 
dejavnosti.
Oglej si celoten članek

Pregled. Tržni inšpektorji ta mesec po vsej državi opravljajo preglede v salonih, ki ponujajo storitve kozmetične in pedikerske dejavnosti (ličenje, depilacija, vihanje trepalnic, namestitev umetnih nohtov, permanentno lakiranje ...). Po naših informacijah so v številnih zlasti pri izobrazbi za ponujanje storitev urejanja nohtov in tudi obrtnih dovoljenjih odkrili nepravilnosti.

“Na Obali smo doslej opravili deset inšpekcijskih pregledov, pri katerih so bile ugotovljene določene nepravilnosti; ker postopki še niso končani, vam podatkov o ukrepih ne moremo sporočiti,” so nam povedali na glavnem tržnem inšpektoratu v Ljubljani.

Sami smo obiskali nekaj salonov, a se nihče od sogovornikov ni želel javno izpostaviti. Pred znanim salonom za nego nohtov sredi Kopra, ki je po naših podatkih registriran le za opravljanje trgovske dejavnosti, smo naleteli na zaprta vrata, mobilni telefon lastnice pa je zvonil v prazno. Neuradno so neustrezno izobrazbo manikerk inšpektorji ugotovili tudi v enem od novih hotelov na Obali in v enem izmed trgovskih središč.

“Konkurenca pogosto neustrezno usposobljenih deklet se je v zadnjem času izjemno povečala, skoraj vsaka druga pa na črno ureja nohte na domu. Mi, ki imamo zadeve urejene in plačujemo davke, imamo zato precej manjši promet,” razlaga ena od kozmetičark, ki ne želi biti imenovana.

“Novosti” že od leta 2008

Ob obiskih inšpektorjev je slišati izgovor, da z “zakonodajnimi novostmi” v salonih niso seznanjeni. “To ni res, večkrat smo jih opozorili, naj dokumente in izobrazbo delavk uredijo skladno z uredbo. Ta namreč velja že od februarja 2008,” ob tem razkriva Elide Laginja, sekretarka koprske obrtne zbornice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.