Instalacij ne bo prodal

Foto: Žurnal24 "Odločitev ne bo vplivala na izvajanje načrta finančnega prestrukturiranja v let
Istrabenz. Ima sredstva za plačilo letošnjih obresti; del glavnice mora plačati šele konec leta 2012.
Oglej si celoten članek

Finance. Holdinška družba Istrabenz ni izbrala nobenega od interesentov, ki so izkazali zanimanje za nakup njenega 51-odstotnega deleža v družbi Instalacije. Uprava namreč ocenjuje, da prejete ponudbe ne odražajo njegove tržne vrednosti.

Instalacije so lansko poslovno leto končale s 5,6 milijona evrov dobička, in kot smo že pisali, načrtujejo gradnjo treh novih rezervoarjev na Serminu. Družba je minuli mesec že pridobila potrebna dovoljenja za izvedbo naložbe v dodatnih 50 tisoč kubičnih metrov skladiščnih zmogljivosti, s čimer bo obstoječe povečala na 483 tisoč kubičnih metrov. Za naložbo imajo že zagotovljene dolgoročne finančne vire, za najem dodatnih zmogljivosti pa podpisane najemne pogodbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.