Interesentov za letališče ni

Foto: Žurnal24 (Foto: Nino Verdnik)
Za najem letališke infrastrukture na mariborskem letališču ni interesentov. Razpis bodo ponovili.
Oglej si celoten članek

Danes do 15. ure v vložišče Ministrstva za promet ni bilo vloženih ponudb za najem letališke infrastrukture Letališča Edvarda Rusjana Maribor in prevzema obratovanja Letališča Edvarda Rusjana Maribor.

Na ministrstvu pojasnjujejo, da bodo v skladu z zakonodajo javno zbiranje ponudb ponovili. Čeprav ponovljeni razpis ne bo uspešen, pa se lahko začnejo neposredna pogajanja z interesenti.

Do konca leta urejeno
Pogodba o uporabi letališke infrastrukture letališča Maribor med RS in Aerodromom Maribor, d.o.o., ki je iz leta 2006, je bila konec decembra 2009 podaljšana z aneksom. Ta aneks podaljšuje veljavnost pogodbe do prevzema obratovanja mariborskega letališča po dolgoročni pogodbi oziroma največ do konca leta 2010. "Pričakujemo, da bomo do konca letošnjega leta dolgoročno uredili razmerja glede mariborskega letališča," so nam povedali na ministrstvu.

"V zvezi z gradnjo in obnovo potniškega terminala na letališču Edvarda Rusjana ni večjih sprememb. Izvajalcu je rok za dokončanje del podaljšan za 18 dni. Pričakujemo, da bo izvajalec dela zaključil v aprilu 2011," še dodajajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.