Internet nad Trumpom ponorel, BBC se je sesul

Foto: BBC/PrtScr
Foto: BBC/PrtScr
Dogajanje v ameriški predsedniški tekmi je prineslo še marsikaj drugega, kot strmoglavljenje indeksov delnic na svetovnih borzah.
Oglej si celoten članek

Ves svet pozorno spremlja volilno noč in zmagoslavno jutro v Združenih državah Amerike, ki kljub drugačnim napovedim ne bodo dobile prve predsednice v zgodovini, saj je zmaga v rokah republikanskega kandidata Donalda Trumpa.

V njegovem taboru že slavijo, vzdušje pri Clintonovi je porazno.

Do zadnjega hipa napeta tekma, polna preobratov, ki je sledila najbolj umazani volilni kampanji, kar so jih videle ZDA v svoji več kot 200-letni zgodovini, je zakurila tudi internet. 

Podatki spletne strani Akamai.com, ki spremlja dogajanje na medmrežju po svetu, kažejo, da je trenutno internetni promet v globalnem pogledu kar 78 odstotkov nad običajnim povprečjem. V določenih regijah, predvsem na vzhodni in zahodni obali ZDA, v velikem delu Evrope in na Japonskem pa je trenutno več kot dvakrat toliko uporabnikov spleta, kot je običajno za sredino jutro. 

V Evropi je daleč največ uporabnikov trenutno v Nemčiji in Veliki Britaniji. Kako visok je promet, priča podatek, da je za nekaj časa celo "pokleknila" BBC spletna stran. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.