Internet v vsako vas

Foto: Žurnal24 Župan Ivan Bukovec v družbi Tatjane Hutar, svetovalke za razvoj podeželja in mal
Širokopasovno omrežje. Zgrajeno naj bi bilo do septembra.
Oglej si celoten članek

Semič. Gradnja širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij v semiški občini je v polnem teku. Prva faza je že končana, druga naj bi bila končana ta mesec. Za tretjo fazo, ki naj bi stekla še junija in bila končana poleti, pa pridobivajo služnosti za gradnjo, je povedala Tatjana Hutar z občinske uprave. “Trenutno potekajo dogovori med zasebnim partnerjem Tritelom in potencialnimi operaterji, ki bodo gostovali v omrežju,” je pojasnila in dodala, da naj bi izvajalec del priključke začel graditi julija.

Petina septembra
Naložba, s katero želijo omogočiti dostopnost do širokopasovnih storitev vsem gospodinjstvom v občini, je vredna dobrih pet milijonov evrov. Po navedbah župana Ivana Bukovca naj bi bilo omrežje zgrajeno do začetka septembra. Do takrat pa naj bi nanj priključili tudi najmanj 20 odstotkov vseh zainteresiranih gospodinjstev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.