Internetna vojna na klavzuri SD

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Janša se je ob objavi fotografije obregnil na zasedanje stranke Socialnih demokratov, pod objavo pa zapisal pomenljivo besedilo. V stranki SD niso ostali tiho.
Oglej si celoten članek

"Zaprt prostor, nobene distance, brez zaščitnih mask, brez razkužil na mizah - ob dejstvu, da veljajo navodila NIJZ in da je v zadnjih dneh največ novih okužb s koronavirusom v Ljubljani - predstavljajte si, da tile vodijo vlado v času epidemije," je premier Janez Janša na Twitterju zapisal pod fotografijo stranke Socialnih demokratov, ki so objavili, da začenjajo klavzuro širšega vodstva Socialnih demokratov, na kateri bodo obdelali tudi prvih 100 dni Janševe vlade. Stranka SD je zasedala prvič odkar je mesto predsedujoče prevzela Tanja Fajon.

Glede na zadnjo anketo Vox populi za časnika Dnevnik in Večer, ki je pokazala, da SDS še naprej uživa največ podpore med strankami, pa so prav v SD trenutno največji trn v peti stranki vladajočega premierja, saj so po tem, ko je mesto predsednice stranke prevzela Tanja Fajon, po priljubljenosti preskočili stranko LMŠ na drugem mestu. 

Na Janšev zapis o ne nošenju mask se je na Twitterju takoj odzval predstavnik za odnose z javnostmi Denis Sarkić, ki je prilepil fotografijo zasedanja vlade, na kateri na zasedanju vlade maske ne nosi niti aktualni minister za zunanje zadeve Anže Logar in ministrica za pravosodje Lilijana Kozlovič: "A ministra Logar in Kozlovičeva pa nista bila srečnimi prejemniki mask iz serije vaših nabav? Ali vas pač ne poslušata ..."

100 dni in več kot 100 napak vlade

Fajonova je na klavzuri predlagala, naj SD kongres izpelje čim prej. Pojasnila je, da se je pripravljena potegovati za predsednico stranke s polnim mandatom, so pa po njenih besedah postopki seveda odprti tudi za vse druge kandidate.
Prvih 100 dni aktualne vlade v SD ocenjujejo izrazito kritično. Dejala je, da gre za obdobje "več kot 100 napak te vlade". "Na prvem mestu je izjemno agresivna, arogantna komunikacija in vodenje predsednika vlade," je poudarila.

Po njenih besedah Janez Janša "vsak dan, tudi preko socialnih omrežij, z žalitvami in napadi na medije, pravosodje in protestnike vnaša razdor, nezadovoljstvo in vsesplošno jezo med državljani". Izrazila je skrb, da bi se zaradi tega zgodilo nasilje.
Po njenih besedah je zaradi posledic epidemije covida-19 socialna in ekonomska slika v državi slaba, pri tem pa so ukrepi vlade nedelujoči.

Spomnila je, da je SD vložila skoraj sto dopolnil, kako bi lahko nekatere zadeve izboljšali, a jih vlada ni upoštevala.
Afera maske, "za katero se skrivajo obrazi", je po besedah Fajonove simbol Janševe vlade. "Imamo okrnjen mednarodni ugled. Priča smo različnim dopisom vlade, ki blatijo ugled Slovenije v EU, in to v času, ko bo država izjemno odvisna od prihodnjih evropskih sredstev," je dodala.

Foto: Saša Despot Tanja Fajon

Denar za orožje in ne za šole

Kritična je bila tudi do odnosa vlade do šolstva. "Če šolski sindikat ne sodeluje pri pripravi ukrepov in če so ukrepi v šolah nečloveški, je to velika neodgovornost vlade," je dejala. Dodala je, da vlada vlaga 780 milijonov evrov za orožje, hkrati pa ustavlja investicije v šolstvu.

Dotaknila se je tudi pogostejših okužb z novim koronavirusom v zadnjih dneh. Po njenih besedah smo znova v času, ko ljudi postaja strah. Zato je pozvala k solidarnosti, medsebojni pomoči in spoštovanju zaščitnih ukrepov.

Dodala je še, da je današnjo klavzuro SD zaznamovala "izjemno dobra energija, veliko dobrih idej". Po njenih besedah je stranka enotna in povezana.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 75

  • 06:24 23. Junij 2020.

    edvard....pazi to...... kučan je dve stranki albancem prodal - partije ti raspadajo,kučan se stara...jankovič nam krade,golobič samo malce šteje....kaj bomo …

  • 11:14 21. Junij 2020.

    100 dni vlade JJ, pomeni 100 dni uspehov, ki bi jih levi levičarji radi pozabili. Janša naj še pripre pipico …

  • 11:11 21. Junij 2020.

    SD je zelo zadolžena, kar pomeni, da so zelo slabi gospodarji. Upajmo, da nikoli več ne dobijo v roke državo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.