Iphone dobil konkurenco - ophone

Foto: Žurnal24 Ophone
Lenovo je v partnerstvu zmobilnim operaterjem China Mobile predstavil pametni mobilni telefon ophone, s katerim želi konkurirati priljubljenemu iphonu ameriškega proizvajalca Apple.
Oglej si celoten članek

V inštitutu za raziskave, ki deluje pod okriljem družbe China Mobile, upajo, da bo ophone v treh do petih letih zasedel najmanj 50-odstotni delež na kitajskem trgu pametnih mobilnih telefonov.

Ophone bo imel nameščen operacijski sistem, ki so ga razvili v družbi China Mobile, podpiral pa prav tako z njihove strani razvito tehnologijo mobilne telefonije tretje generacije, poimenovano TD-SCDMA.

V podjetju Lenovo Mobile pravijo, da bo strošek izdelave vsakega ophonea znašal več kot 200 dolarjev, končna maloprodajna cena pa se bo razlikovala glede na naročniške pakete operaterja China Mobile.

V Lenovu upajo, da bodo mobilnike ophone na kitajskem trgu, ki je z okrog 700 milijoni uporabnikov največji trg mobilnikov na svetu, začeli prodajati prihodnji mesec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.