Išče se prevajalce iz kurdskega, dari, farsi, urdu in paštu jezika

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Država vneto išče prevajalce za pomoč pri delu z begunci. Višina honorarja za eno uro ustnega prevajanja 43 evrov.
Oglej si celoten članek

Policija išče prevajalce iz kurdskega, dari, farsi, urdu in paštu jezika v slovenski ali v angleški jezik. 

Poziv, da naj zainteresirani podajo vlogo za sklenitev pogodbe o avtorskem delu za prevajanje v postopkih za priznanje mednarodne zaščite in postopkih policije s tujimi državljani, so v teh dneh objavili na spletnih straneh policije.

Prevajalcem, ki aktivno obvladajo slovensko ali angleško in seveda kurdski oziroma ostale v pozivu navedene jezike, je država namenila 43,08 evra bruto za uro ustnega prevajanja in 25,80 evra bruto za obračunsko stran pisnega prevoda. Za obračunsko stran pisnega prevoda se šteje 1500 znakov brez presledkov: "Okvirna pogodbena vrednost pogodbe o avtorskem delu bo znašala 3.000,00 evra bruto. Prav tako bo upravičen do povračila prevoznih stroškov za prihod na kraj prevajanja in nazaj v višini kilometrine," navajajo na spletni strani policije.

Nedavno nazaj sta MNZ in policija že objavila podoben poziv in sicer za prevajalce iz arabskega jezika v slovenskega oziroma angleškega. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:28 15. Januar 2016.

    Poznam prevajalko za vse jezike BREDA TEŠKA BREDA zagotovo bodo vse razumel.

  • 06:41 15. Januar 2016.

    in zakaj ne povprašate tistih, ki so že leta in leta v Sloveniji iz Afganistana, ki jim plačujemo vso oskrbo, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.