Iskali so ga pet let, zdaj so ga prijeli v Srbiji

Foto: Policija Walter Horvat, iskana oseba
V Srbiji so v torek prijeli slovenskega državljana, ki se je od leta 2014 skrival pred slovensko in avstrijsko policijo, poroča Vestnik.
Oglej si celoten članek

Šlo naj bi za Walterja Horvata iz Andrejcev na Goričkem, ki je v Avstriji leta 2014 pobegnil iz zapora med prestajanjem petletne zaporne kazni.

Horvat je bil pred leti lastnik diskoteke Night life v Andrejcih, ukvarjal naj bi se bil še s ponujanjem kreditov in trgovino z nepremičninami. V Sloveniji in Avstriji je osumljen storitve več kaznivih dejanj goljufij, s katerimi si je od slovenskih in avstrijskih oškodovancev pridobil skupno premoženjsko korist preko milijona evrov.

Po podatkih spletne strani slovenske policije je bil na seznam iskanih oseb uvrščen novembra lani.

Foto: Policija Walter Horvat, iskana oseba Prijetje je rezultat dobrega sodelovanja med srbskimi, avstrijskimi in slovenskimi enotami kriminalistov za ciljno iskanje oseb in učinkovitega dela kriminalistov Policijske uprave Murska Sobota, navaja Vestnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:28 11. September 2019.

    PET let iskanja ni ravno dosežek, kjer bi se lahko hvalili z "učinkovitim delom policije".

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.