Istrabenz nadaljuje razprodajo

Foto: Žurnal24 Istrabenz prodaja tudi vrsto nepremičnin; za njegovo parcelo sredi Portoroža že
Istrabenz. Holding je z dosedanjimi prodajami prepolovil dolg, a tudi premoženje.
Oglej si celoten članek

Koper. "Pričakujem, da bodo v roku dveh tednov, najpozneje do konca meseca tudi javno znane ponudbe. Ob tem pa upam, da se bodo odgovorni, ko bodo odločali o ponudbah iz tujine, zavedali našega strateškega pomena za državo," pove Rinaldo Glavina, direktor Istrabenzove Instalacije. Osnovna dejavnost družbe s Sermina pri Kopru je skladiščenje in pretovarjanje naftnih derivatov. S skoraj 70-odstotnim tržnim deležem gre v bistvu za največje tovrstno skladišče pri nas.

Prodaja odvisna od banke
Istrabenz je večinski lastnik Instalacije in jo zdaj prodaja. Ocenjena vrednost deleža je dobrih 57 milijonov evrov, pričakovanja glede ponudb tujcev (med njimi se omenja tudi OMV) pa višja.

 

57 milijonov evrov je ocenjena vrednost Istrabenzovega deleža v družbi Instalacija.

Preostalih 49 odstotkov je v lasti Petrola, ki ima tudi predkupno pravico. Rinaldo dodaja, da bo odločitev o dejanski prodaji v veliki meri odvisna od bank upnic.

 

Prodal prostore v Kopru
Istrabenz je medtem prodal še del poslovnih prostorov v objektu v Kopru, kjer je sedež podjetja, po naših informacijah pa tudi več milijonov vredno zazidljivo zemljišče sredi Portoroža (območje Kaštel). Za drugega investitorja naj bi ga kupila mariborska KBM Invest. Zdaj naj bi že nastajal projekt, po katerem naj bi tam gradili apartmajski objekt, a lokalna skupnost tem idejam ni naklonjena.

Istrabenz je lani, kot je znano, prodal tudi Drogo Kolinsko, njegov dolg do bank pa se je zmanjšal z dobrih 450 milijonov evrov na okoli 215 milijonov. Hkrati s prepolovitvijo dolga se je prepolovilo tudi njegovo premoženje. Po načrtu prisilne poravnave naj bi sicer svoje dolgove do bank poravnal do leta 2013.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.