Istrabenz zmanjšal delež v Mercatorju

Foto: Žurnal24 V zvezi z Istrabenzom naj bi bili še vedno odprti vsi scenariji, vključno s steč
S tem, ko je družba Istrabenz odsvojila delnice Mercatorja, so se njene glasovalne pravice zmanjšale za dva odstotka.
Oglej si celoten članek

Koprska družba Istrabenz je odsvojila 75.360 delnic Mercatorja, kar predstavlja dva odstotka glasovalnih pravic. S tem so se Istrabenzove glasovalne pravice z 10,01 odstotka zmanjšale na 8,01 odstotka.

Pred prodajo 75.360 Mercatorjevih delnic je bil Istrabenz imetnik 376.797 imenskih delnic Mercatorja, zdaj jih ima 301.437.

Kot je znano, je Istrabenz 21. marca s Hypo Alpe-Adria Bank sklenil reodkupno pogodbo za 75.360 delnic Mercatorja, reodkup in ponoven prenos delnic na holdinško družbo Istrabenz pa bo predvidoma opravljen do 30. septembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.