Istranom je dovolj, želijo svojo državo

Foto: Republika Istra
Foto: Republika Istra
Prebivalci Istre, ki so ustvarili blog z iniciativo za samostojno Istro, pravijo, da niso ne Hrvati, ne Slovenci, ne Italijani, ampak Istrani. Želijo samostojno državo, s svojim potnim listom in denarjem - šoldi.
Oglej si celoten članek

Pred tednom dni je nastal blog z naslovom Republika Istra, na Facebooku pa še stran Republika Istra

Na blogu je v več jezikih  je zapisano: "Istra - samostojna država." V nadaljevanju razlaga, da je Istra država vseh, ki spoštujejo vse istrske nacionalnosti, njihove jezike, dialekt ter kulturo sobivanja in tradicijo. Poleg tega deluje v mejah svojih možnosti in sposobnosti za napredek Istre ter dobrobit njenih državljanov. 

"Mi nismo Italijani, mi nismo Slovenci, mi nismo Hrvati, ampak smo Istrani," so zapisali. Na Facebookovi spletni strani so objavili podatek, da je do pobude prišlo konec preteklega leta ter da je njen cilj "regionalna avtonomija Istre".

Med objavami je slogan: "Iz polotoka napravimo otok".

Predviden imajo tudi svoj denar - šolde in svoj, istrski potni list.

Facebookovo stran je všečkalo skoraj 3000 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 19:56 11. Julij 2017.

    Tako kot je neizpodbitno dejstvo, da nikoli ni bila slovenska.

  • 19:56 11. Julij 2017.

    Predlagam, da prebereš kakšno knjigo ... pijančki ob šanku niso zanesljiv vir informacij.

  • 19:56 11. Julij 2017.

    Škoda besed za omejene!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.