Italijani še niso poslali dokumentacije

Foto: Žurnal24 (Foto: Gas Natural)
Minister za okolje Karl Erjavec se bo v petek sestal s predstavniki organizacije AAG, ki je podvomila v pristnost dokumentacije o plinskih terminalih v Žavljah.
Oglej si celoten članek

Kot je povedal okoljski minister Karl Erjavec, naj bi mu predstavniki Mednarodne okoljske organizacije Alpe Adria Green (AAG) "iz prve roke predstavili vse dokumente in dokaze", da naj bi bili podatki o vplivih na okolje pri gradnji plinskih terminalov v Žavljah ponarejeni, od srečanja pa bo nato odvisno tudi nadaljnje ukrepanje ministrstva.

Na podlagi podatkov, ki so se do zdaj pojavili v javnosti, je ministrstvo po Erjavčevih besedah od italijanskega ministrstva za okolje sicer že zahtevalo pojasnila, kaj je z objavljenimi podatki.

Manjkajoče dokumentacije še ni
Zadevo na slovenski strani preiskuje tudi posebna medresorska skupina, ki je že ugotovila, da manjka del dokumentacije, ki se nanaša na čezmejne okoljske vplive. V zvezi s tem je zato slovensko ministrstvo od italijanskega tudi že zahtevalo, naj jim čim prej pošlje manjkajočo dokumentacijo, vendar je do danes na ministrstvu še niso prejeli, je še povedal Erjavec.

Kot je znano, je AAG v petek podvomila v pristnost dokumentov o vplivih na okolje, ki jih je Gas Natural, ta naj bi gradil plinski terminal v Žavljah, predložil za gradnjo tega projekta. Od slovenske vlade je ob tem tudi zahtevala, naj se upre pritiskom Italije in sum o poneverbi dokumentov prijavi evropskim institucijam.

Gas Natural naj bi ponaredil podatke in izsilil soglasje italijanske vlade o okoljski primernosti gradnje terminala. AAG naj bi imel dokaze, da so v projektu ponarejene ocene vplivov na okolje in posledice morebitnih nesreč ter da so državne in pokrajinska oblast podprle in prikrile to potvarjanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.