Ivana Galeta vrgli iz službe

Foto: RTV SLO Ivan Gale
Ivan Gale, ki je razkril nepravilnosti pri nakupu zaščitne opreme, so, kot kaže, vrgli iz službe. Na svojem facebook profilu je objavil, da je brezposeln.
Oglej si celoten članek

Gale se je v oddaji Tarča izpostavil in razkril, kako so se politiki vmešavali v posle nakupa zaščitne opreme.

Novi direktor Zavoda za blagovne rezerve Tomi Rumpf ga je konec septembra poklical na zagovor pred izredno odpovedjo zaposlitve, očital mu je sklepanje domnevno škodljivih pogodb pri nabavah zaščitne opreme in neustrezno komunikacijo z mediji.

Izredna odpoved učinkuje takoj, delavec nima pravice do odpovednega roka, odpravnine ali nadomestila za brezposelnost. 

Gale je napovedal, da se bo v primeru izredne odpovedi obrnil na sodišče.

xxx

V začetku avgusta je Gale ovadil direktorja Tomija Rumpfa in gospodarskega ministra Zdravka Počivalška zaradi negospodarne rabe javnih sredstev v poslu z maskami s podjetjem Hmezad TMT.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 81

  • 19:27 9. Oktober 2020.

    Toooo!!! tako se dela z lažnivci!

  • MK
    18:14 9. Oktober 2020.

    Pravilno

  • 16:53 9. Oktober 2020.

    gale bo tožil in dobil zapor

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.