Iz goreče hiše skušal rešiti očeta, ko se je nanj zrušil strop

Foto: PGD Zgornja Šiška
Foto: PGD Zgornja Šiška
V hiši, v kateri je zagorelo, je ležal 82-letni nepokretni moški.
Oglej si celoten članek

Policisti PU Maribor so bili v nedeljo okoli 13.30 obveščeni, da v Ložanah gori stanovanjska hiša, v kateri je 82-letni nepokretni moški. Požar je prvi opazil sosed, kmalu za tem pa 44-letni sin moškega, ki je bil v hiši. 

Sin je stekel v gorečo hišo in skušal rešiti očeta, vendar mu ti ni uspelo. Nanj se je namreč deloma zrušil lesen strop. Pri tem se je lahko telesno poškodoval, zato se je moral iz hiše umakniti, oče pa je v hiši umrl. Stanovanjska hiša je skoraj v celoti pogorela.

Kraj sta si ogledala dežurna preiskovalna sodnica in dežurni okrožni državni tožilec. Policisti in kriminalisti so opravili le del ogleda, saj so ga morali prekiniti, ker se je hiša začela podirati, občasno pa je vzplamtel še kakšen ogenj. Ogled bodo predvidoma nadaljevali danes, pravijo na PU Maribor. 

Poškodovanega 44-letnika so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan. Moški ostaja na zdravljenju v bolnišnici. 

Materialna škoda, ki je nastala v požaru, znaša 30.000 evrov.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.