Iz goreče hiše so ga rešili sosedje

Foto: Blaž Keršič
Foto: Blaž Keršič
K seči so sosedje prišli pravočsno ...
Oglej si celoten članek

V požaru stanovanjske hiše v naselju Daber na vzhodnem robu Šentviške planote na Tolminskem se je v petek huje poškodoval 67-letni moški. Še pred prihodom gasilcev in policije so ga iz stavbe rešili sosedje, kasneje so ga zaradi zaradi hudih poškodb prepeljali v šempetrsko bolnišnico, od tam pa v ljubljanski klinični center.

Po doslej zbranih podatkih policije je vaščanka ob odhodu na počitek v svoji hiši najprej zaznala vonj po dimu, ki je prihajal od zunaj. Nedolgo zatem je opazila, da se iz ene od stanovanjskih hiš v vasi močno kadi. Na pomoč je poklicala sosede, ki so ob prihodu ugotovili, da gori v dnevnem prostoru in na hodniku pri kurišču krušne peči, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Eden izmed vaščanov je v kuhinji na tleh opazil ležečega 67-letnega moškega, ki je bil pri zavesti. Zanj je poskrbel eden od domačinov, ki je poškodovanega zvlekel iz močno zadimljene hiše na dvorišče. Tam so mu vaščani nudili prvo pomoč vse do prihoda gasilcev in reševalcev.

Policija je ob ogledu kraja ugotovila, da je do požara prišlo v dnevnem prostoru (izbi), kjer je krušna peč. Izvor požara je bil najverjetneje samovžig gorljivih snovi, ki so bile na krušni peči, kjer je v času izbruha požara počival omenjeni moški.

Policisti policijske postaje Tolmin so glede na ugotovljena dejstva dogodka tujo krivdo izključili in bodo o ugotovitvah obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

*Fotografija je simbolična

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.