Iz Kopra do Izole za 20 evrov in hudomušen nasmeh

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Bralec se počuti nemočnega in ogoljufanega. Za prevoz od Kopra do Izole je taksistu plačal 20 evrov, za nameček pa naj bi se mu taksist na njegove pripombe še hudomušno smejal. Poklicali smo taksi službo, kjer je bralec naročil prevoz.
Oglej si celoten članek

"Počutim se nemočnega, zato sem se obrnil na vas. S prijatelji smo praznoval prijateljev rojstni dan in ker sem bil pod vplivom alkohola, sem se odpeljati domov s taksijem. Poklical sem domnevno "najcenejši" taksi na obali, Taxi Srečko. Pot med Koprom in Izolo nikoli se stane več kot osem evrov. Taksimetra nisem nikjer videl. Na žalost sem mu izročil 20 evrov preden je povedal ceno prevoza in mojih pritožb na cilju ni upošteval. Povedal se mu, da prevoz nikoli ne stane več kot osem evrov, a se je mojim pripombam le smejal in jih ni upošteval. V bistvu sem nemočen. Rad bi le preprečil podobne goljufije in ljudi opozoril na omenjene potegavščine," pravi naš bralec, ki je želel ostati anonimen.

"Nismo prejeli nobene pritožbe"

Priklicali smo direktorja podjetja Taxi Srečko Gregorja Lorbka, ki nam je v kratkem telefonskem pogovoru povedal, da zanj dela okoli 20 taksistov in da omenjene zgodbe ne pozna. Nanj se glede omenjenega primera stranka ni obrnila. "O tem bi se moral, če se je to res zgodilo, na mestu pogovoriti s šoferjem. Moram omeniti, da se velikokrat srečujemo s pijanimi in glasnimi strankami, naši šoferji morajo biti po zakonu povsem trezni. Zgodi se tudi, da nekdo umaže avto, ali v njem bruha," dodaja Lorbek, ki pojasnjuje, da je normalna cena za prevoz od Kopra do Izole res osem evrov, od Kopra do Portoroža pa 15 evrov. Obalni taksisti naj bi se sicer zmenili, da cena kilometra vožnje ne sme stati več kot dva evra.

Do denarja le preko sodišča

Na Tržnem inšpektoratu Republike Slovenije so za zurnal24.si v odgovoru zapisali, da se lahko potrošniki, ki menijo, da jim znesek za storitev ni bil pravilno obračunan ali v primeru, da jim račun ni bil izdan, obrnejo na njih. Tržni inšpektorat RS lahko v okviru svojih pristojnosti izreče ukrepe. Poudarjajo, da v primeru nepravilno zaračunanega zneska ne morejo podjetju naložiti, da naj preveč plačan znesek vrne, pač pa je to mogoče doseči le v sodnem postopku, v kolikor se stranki o tem ne moreta sporazumeti.

Potrošnikom, ki uporabljajo storitve taksi služb predlagajo, da se še pred začetkom vožnje pozanimajo o cenah prevoza, da zahtevajo račun, na koncu pa po izdanem računu preverijo pravilnost le-tega oziroma zahtevajo od voznika, da jim pojasni vsebino računa.

Največ težav v Ljubljani

Tržni inšpektorat največ težav s taksi prevozi zaznava na območju Ljubljane, kjer v sodelovanju z drugimi službami, tudi policijo, na mesečni ravni izvajajo akcije, pri katerih preverjajo vse vidike, od izdajanja računov, do spoštovanja označenih cen. Ravnanje v nasprotju z določili zakona predstavlja prekršek, za katerega je predpisana globa v višini 1200 evrov za pravno osebo, samostojnega podjetnika posameznika in posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost, v višini 400 evrov pa za odgovorno osebo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 08:03 29. Junij 2015.

    Ko mački stopiš na rep, zamijavka...

  • 00:29 29. Junij 2015.

    Nepreverjena zgodba brez nobenih dokazov, ki meče slabo luč na taxi službo. Verjetno si jo je izmislil taxist iz konkurenčne …

  • Syn
    22:18 28. Junij 2015.

    Če bi meni zaračunal 20 EUR bi mu vrgel 5 EUR, zaloputnil z vrati in se mu rahlo zasmejal. Če …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.