Iz podjetja si je nakradel več kot 730.000 evrov

Foto: Profimedia
Z računa družbe je dajal nezavarovana posojila sebi in očetu, čeprav je vedel, da večine ne bosta vrnila.
Oglej si celoten članek

Koprski kriminalisti so podali kazensko ovadbo zoper 47-letnega Slovenca, ki je osumljen, da je oškodoval podjetje, ki ga je vodil. 

Ovadeni Pirančan je leta 2005 od prejšnjega lastnika prevzel lastništvo družinske gospodarske družbe, s sedežem v Kopru. Do leta 2008 je uspešno vodil gospodarsko družbo, nato pa je pričel ravnati v nasprotju z interesi družbe in v nasprotju s skrbnostjo dobrega gospodarja. 

V obdobju od 2008 do 2013 je moški v imenu in za račun te družbe dajal nezavarovana posojila samemu sebi in svojem očetu, čeprav je vedel, da večino njih ne bosta nikoli vrnila in jih tudi nista, saj nista imela tega namena. Ovadeni je v tem obdobju odtujil tudi dve nepremičnini, ki sta bili v lasti gospodarske družbe, in ju neodplačno prenesel nase. 

S temi dejanji je sebi in očetu pridobil premoženjsko korist v višini več kot 730.000 evrov. Navedena družba je od marca 2016 v stečaju. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:49 9. Julij 2020.

    Ma to je že zdavnaj delal perkmandelc v Elanu- jemal denar iz Elana..pa tudi ni vrnil.. pa še tam ni …

  • 14:58 9. Julij 2020.

    @Blaz Verjetno ga je rea zaslužil, kot plačo ali nagrado, tako kot ostali zaposleni v tej družbi ali pa misliš, …

  • 14:01 9. Julij 2020.

    Itak ga je zasluzil..druzba verjetno ni dobila denar iz neba

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.