Iz pripora prej kot v 30 dneh?

Foto: PU Celje
Foto: PU Celje
Zagovornika Matica Munca in Natalije Markač bosta danes vložila pritožbi na sklepa o odreditvi njunega 30-dnevnega pripora. Zagovornica Markačeve bo to storila že dopoldne, zagovornik Munca pa je napovedal, da se bo pritožil do izteka 24-urnega roka, torej do danes zvečer.
Oglej si celoten članek

Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je v nedeljo ločeno zaslišalo Munca in Markačevo ter za oba izdalo sklepa o odreditvi 30-dnevnega pripora. Sodišče se je za enomesečni pripor odločilo zaradi ponovitvene nevarnosti in nevarnosti vplivanja na dokaze oziroma uničenja dokazov. Oba zagovornika sta že v nedeljo napovedala pritožbi.

Odvetnik Luka Podjed je danes dejal, da bo pritožbo pripravil tekom dneva, saj se 24-urni rok izteče danes zvečer. Odvetnica Maksimiljana Kincl Mlakar je dopoldne dejala, da bo pritožbo oddala v roku ene ure.

Pritožbi bo obravnaval izven obravnavni senat Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu, ki ima za odločitev glede pritožb časa 48 ur po prejetju. Munc je v priporu v Mariboru, Markačeva pa v Celju, sta še povedala njuna zagovornika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.