Iz zapora pobegnil Pink Panter

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Švicarska policija je sporočila, da je iz zapora Orbe na zahodu Švice pobegnil Milan Poparić, pripadnik mednarodne roparske skupine Pink Panter.
Oglej si celoten članek

Poparić, ki je bil leta 2009 obsojen na skoraj sedem let zapora, je iz zapora blizu francoske meje s še enim zapornikom, ki je bil zaprt zaradi ugrabitve, požiga in pranja denarja. Pobegnila sta v četrtek, in sicer v času rekreacije.

Dva oborožena moška sta takrat s kombijem prebila vrata in bodečo žico in zapornikoma s pomočjo lestev omogočila pobeg čez ograjo. Kombi so nato zažgali in z drugim vozilom pobegnili v neznano.

Na paznike, ki so skušali preprečiti pobeg, so pri tem streljali z avtomatskim orožjem, a na srečo ni bil ranjen nihče.

Odnesli goro nakita

Skupina šestih moških v starosti med 28 in 33 let je lani na Dunaju oropala tri zlatarne in odnesla za 228.000 evrov nakita. Skupno so bili obsojeni na več kot 40 let. Skupina je dobila ime po komediji Petra Sellersa The Pink Panther iz leta 1963.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.