Izbirali bi zaposlene

Foto: Živa Zakšek
Foto: Živa Zakšek
Pomoč družini na domu. Če storitev financirajo, bi tudi vplivali na to, kdo jo izvaja.
Oglej si celoten članek

“Treba je podpirati naše ljudi,” so se strinjali občinski svetniki, ko so izvedeli, da storitve pomoč družini na domu v Občini Žužemberk ne bo več izvajala domačinka.

Imenovali so štiričlansko komisijo, ki naj bi se šla danes pogajat v Dom starejših občanov (DSO) Novo mesto, da bi za to storitev zaposlili domače ljudi.

Občinski denar

“Deset let smo imeli eno negovalko, v domu pa zdaj vztrajajo, da morata biti dve,” je pojasnil Dare Pucelj z občinske uprave in dodal, da se zdajšnji delavki pogodba izteče konec junija. Delavko so uporabniki storitve dobro sprejeli, občina pa ji je za njeno delo podelila občinsko priznanje.

Ker storitev plačuje občina, so svetniki prepričani, da lahko vplivajo na to, kdo jo bo izvajal. “To je občinski denar. Občinski svet odloča o tem, kam bo šel,” je izpostavil svetnik Jože Jenkole.

Ker se je zaradi stečaja Novolesa število brezposelnih v občini povečalo za 88, menijo, da bi lahko DSO med njimi poiskal še eno negovalko in jo zaposlil poleg dozdajšnje delavke.

DSO: To ne bo šlo

“Razumemo skrb občine za zaposlitev svojih občanov, a izbor izvajalca socialnovarstvene storitve pomoč družini na domu ni povezan z obvezo po zaposlitvi socialne oskrbovalke iz njihove občine,” je dejala Milena Dular, direktorica DSO.

“Ker smo maja prejeli obvestilo, da sofinanciranje pomoči na domu ne bo več predmet aktivne politike zaposlovanja, bomo ob morebitni potrebi po dodatni zaposlitvi v postopek izbora enakopravno vključili vse, ki se bodo na razpis prijavili,” je dodala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.