Izbrali boste lahko svojo oddajo

Foto: Facebook (Evrovizijski TV Lab)
Foto: Facebook (Evrovizijski TV Lab)
Tretjega septembra bodo na drugem programu TV Slovenija začeli s projektom TV Lab, v katerem bodo lahko aktivno sodelovali tudi gledalci. Prikazali bodo več pilotnih oddaj in če bo katera izmed njih med gledalci požela veliko zanimanja, jo bodo v prihodnosti tudi predvajali.
Oglej si celoten članek

Gledalci bodo tako videli pilotne oddaje, ki jih bodo lahko vrednotili na posebej pripravljenem vprašalniku na spletni strani projekta.

Ali je oddaja zanimiva oziroma kje bi se jo dalo še izboljšati, bodo tako lahko gledalci sporočali prek sodobnih družabnih omrežij, kot sta Facebook in Twitter. Glasovi gledalcev pa se bodo upoštevali tudi v mednarodnem prostoru in bodo vplivali na snovanje novih formatov po meri gledalcev, so za zurnal24.si povedali na RTV Slovenija.

Nacionalna televizija bo za sodelovanje v projektu EBU odštela pet tisoč evrov, ciljna skupina programa pa so predvsem mladi v starosti med 15 in 35 let. Na RTVS tako upajo, da jih bodo tako uspeli privabiti pred zaslone nacionalne televizije.

Gledanost se je povečala

Projekt poteka v okviru oddaje Evrovizijski TV Lab, v kateri poleg slovenske nacionalke letos sodelujejo tudi nemška, nizozemska in belgijsko-flamska javna televizija ZDF, NOP in VRT.

TV Lab so leta 2009 najprej predvajali na nizozemski javni televiziji NPO, in sicer v obliki eksperimentalnega tedna, v okviru katerega so avtorji dobili priložnost predstavitve novih oddaj, so razložili na RTV Slovenija. Nove oddaje so lahko prvič ocenjevali gledalci in tako aktivno sodelovali pri izbiri njenega formata.

Da bi lahko na takšen način pred male zaslone privabili več gledalcev, se je prek raziskovanja spomnil direktor tretjega programa NOP Roek Lips. Želel je namreč izkoristiti internet in priljubljene družabne medije, brez katerih si mladi danes ne predstavljajo več življenja. Da mu je pri tem uspelo, pa kažejo tudi podatki EBU in VRT, kjer so z merjenji ugotovili, da se je vidno zvišala gledanost programov nacionalne televizije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:50 18. Avgust 2011.

    In koliko vam je TVS plačala za tole reklamo?<br /><br />Aja, pa "pozabili" ste na napis "oglasno sporočilo". Če se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.