Izbris brezposelnih

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Kršitve. Od 2009 do danes iz evidenc izbrisanih skoraj 50 tisoč brezposelnih.
Oglej si celoten članek

“Za osebe, ki niso aktivni iskalci zaposlitve, menimo, da s svojimi dejanji izražajo, da ne potrebujejo storitev zavoda in bodo svojo brezposelnost rešili drugače,” pravijo na zavodu za zaposlovanje. Tako utemeljujejo izbris 48.651 brezposelnih iz svojih evidenc od leta 2009 do letošnjega avgusta.

Zavod hoče čiste evidence

Leta 2009 je bilo iz evidence brezposelnih zaradi kršitev obveznosti odjavljenih dobrih deset, leta 2010 enajst, lani pa dobrih trinajst tisoč ljudi. V prvih osmih mesecih letos je bilo zaradi kršitev obveznosti odjavljenih že 13.105 ljudi. Na zavodu pojasnjujejo, da morajo brezposelni izpolnjevati določene obveznosti. “Temeljna naloga zavoda je spodbujanje brezposelnih k čimprejšnji aktivaciji in zaposlitvi, k čemur prispeva tudi sprotno spremljanje dejavnega iskanja zaposlitve brezposelnih,” pojasnjujejo.

Za njimi izgine vsaka sled

Na zavodu trdijo, da so brezposelni o posledicah neizpolnjevanja obveznosti obveščeni ob prijavi in potrditvi zaposlitvenega načrta. A ko so iz evidence izbrisani, za njimi izginejo sledi, saj zavod ni dolžan voditi njihovega seznama. Tako lahko o njihovem številu sklepamo le na podlagi datumov odjave in razlogov, ki so navedeni v uradni evidenci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:06 16. September 2012.

    Jasno tukaj ni kaj dodati.<br />Na žalost sedanja reforma dela ne prinaša nič novega. Namesto , da bi skrajšali odpovedne …

  • 13:15 16. September 2012.

    Pravilno!<br /><br />Tisti, ki noče delati ne bo cuzal niti državne pomoči.

  • 09:10 16. September 2012.

    zavod za zaposlovanje je treba izbrisati..kakor oni izbrišejo boge ljudi...! To je zavod za porabo državnih sredstev brezposelnih...koliko firm bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.