Izbrisanim 30 evrov na mesec

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Osnutek zakona, ki vsebuje shemo za izplačilo odškodnin izbrisanim, predvideva, da bo vsak izbrisani za mesec dni izbrisa dobil po 30 evrov. Najvišja odškodnina bi tako znašala dobrih 7500 evrov.
Oglej si celoten članek

Po zakonu o povračilu škode izbrisanim bi bilo mogoče tudi uveljavljanje višje odškodnine, če bi imel izbrisani stroške z zdravljenji ali šolnino, a bo treba te stroške dokazati, je poročala TV Slovenija.
Veliki senat Evropskega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu je namreč 26. junija lani odločil, da slovenske oblasti niso uspele v celoti urediti vprašanja izbrisanih, državi pa je naložil, da mora v letu dni pripraviti celovit sistem izplačila odškodnin izbrisanim. Aprila letos je vlada napovedala, da bo Evropsko sodišče za človekove pravice zaprosila za podaljšanje omenjenega roka, a ji sodišče prošnje ni odobrilo.

Zdaj bo vlada, kot napoveduje minister za notranje zadeve in javno upravo Gregor Virant, maksimalno pohitela s pripravo zakona, a ob tem opozarja, da bi ob maksimalni naglici zakon lahko sprejeli kvečjemu septembra. Predvidoma naslednji teden bo zakon predstavljen izbrisanim, konec julija pa naj bi bil poslan v medresorsko usklajevanje in javno razpravo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 23:32 23. Maj 2013.

    Nekaj pri vas, "čistokrvnih" slovenc(eljn)ih ne razumem:<br /><br />Z odprtimi rokami ste dali rimsko katoliški cerkvi milijarde pa čeprav sami …

  • 21:29 23. Maj 2013.

    Bravo tebi! Verjetno je med izbrisanimi kar nekaj takih, ki se "šlepajo" zraven, ampak država je imela 21 let časa, …

  • 21:04 23. Maj 2013.

    Bravo država, izbrisanim pravice, tujcem poenostavitev upravnih postopkov, državljanom pa višje položnice, manjše dohodke in jebanje na 100 in en …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.