Izbruh pljučne kuge

Foto: Žurnal24 Po novi gripi je Kitajce napadla še pljučna kuga.
Na severozahodu Kitajske je zaradi pljučne kuge umrl že drug bolnik, 10 tisoč prebivalcev kraja Ziketan pa je v karanteni, zato je mesto odrezano od sveta.
Oglej si celoten članek

Pljučna kuga je zelo nevarna, saj se hitro širi s človeka na človeka ali celo z živali na človeka. Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da gre za najbolj kužno obliko kuge, ki pa je ponavadi zelo redka. Če se je ne zdravi strokovno, je stopnja umrljivosti izredno visoka, opozarjajo v organizaciji. Kitajske oblasti so jo sicer obvestile o izbruhu, niso pa je zaprosile za pomoč.

Lokalna oblast trdi, da je bolezen pod kontrolo. Mesto Ziketan z 10 tisoč prebivalci, kjer je kuga izbruhnila, so zapečatili. Nihče ne more ven, ali ljudem nudijo pravilno zdravstveno oskrbo, pa ni znano.

32-letni moški, ki je umrl, se je nalezel od svojega soseda, ki je bil prva žrtev pljučne kuge. Zdravstvene oblasti pozivajo vse, ki imajo vročino in težave z dihanjem, naj takoj pokličejo zdravnika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.