Izbruhnil nov požar, gori tudi pri Kozini!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zagorelo je tudi več deset kilometrov južneje od najbolj kriznih žarišč na Krasu.
Oglej si celoten članek

Na več koncih je danes zagorelo tudi v občini Hrpelje-Kozina. Dopoldanska požara, enega od teh v naravi pod Rodikom, so že pogasili, trenutno pa se borijo z gozdnim požarom na hribu Kotel pri Slavniku. Zaradi težko dostopnega terena je gasilcem onemogočen dostop do žarišča, zato gasilskim enotam pomaga helikopter Slovenske policije.

foto Tako je požar videti iz vesolja

Kot je tamkajšnje Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Materija zapisalo na Facebooku, helikopter zajema vodo pri gasilskem domu v Materiji.

Na terenu trenutno sodeluje 70 gasilcev iz domačega društva, gasilskih društev Kraške gasilske zveze in Gasilske zveze Ilirska Bistrica ter Zavod za gasilno in reševalno službo Sežana. Pri gašenju pomagajo tudi tečajniki Gasilske zveze Slovenije.

xxx

"Upamo, da se požar ne bo razširil in ga bomo uspeli hitro zajeziti," so še dodali v PGD Materija.

Medtem se več kot tisoč gasilcev še vedno bori z obsežnim požarom, ki že več dni zapored pustoši na goriškem Krasu.

Slovenija Nova velikodušna gesta Boscarola: Vsakemu gasilcu bo dal toliko kot vlada

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.