Izdajala je za sladkor

Foto: Žurnal24
Plačilo za uslugo. Sodni strojepiski naj bi razpečevalci za opozorilo o policijski pasti plačali s kokainom.
Oglej si celoten članek

Zaradi opozorila Tjaše Derviševič, zdaj že nekdanje strojepiske pri eni izmed preiskovalnih sodnic na ljubljanskem sodišču, naj bi njenima znancema, domnevno bratoma Tokič z ljubljanskih Fužin, ki sta osumljena vodenja preprodajalske mreže kokaina, uspelo skriti najbolj ključne dokaze. Po naših informacijah naj bi se to zgodilo, tik preden so policisti konec aprila pri njiju opravili hišno preiskavo.

Potrebovala drogo za partnerja
Zasvojenec. Strojepiskino opozorilo o nastavljeni policijski pasti naj bi preprodajalci plačali z dobrim 17-gramskim zavitkom, v katerem naj bi bil kokain. Droga naj bi bila namenjena zunajzakonskemu partnerju 24-letnice, ki pa je šele pozneje ugotovil, da je dekle v zavitku prejelo zmes z okusom sladkorja in ne kokain.

Klic 15 do šestih zjutraj
Dobre četrt ure pred aretacijami naj bi ju po telefonu obvestila, da se na njunem dvorišču in dvoriščih še vsaj osmih domnevnih pajdašev na vstop v stanovanja pripravljajo kriminalisti in pripadniki policijske specialne enote. Štiriindvajsetletna obveščevalka kriminalne združbe naj bi namreč med prvimi izvedela, da bo policija z dovoljenjem preiskovalne sodnice na vrata osumljenih potrkala na točno določen dan ob šestih zjutraj, saj naj policistom v tem primeru nočne aretacije in hišne preiskave menda ne bi bile dovoljene.

Drogo skrili pravočasno
V dobrih 15 minutah naj bi deset od skupno 19 osumljenih uspelo na varno spraviti odmerke kokaina, ki naj bi jih sicer ulični preprodajalci znotraj kriminalne mreže ponujali tudi tajnemu policijskemu sodelavcu. Takoj po bornem izplenu prvih policijskih akcij naj bi kriminalisti začeli intenzivno iskati ozko grlo, ki bi lahko izdalo načrtovano uro hišnih preiskav. Na strojepisko kot morebitno osumljenko izdaje naj bi kriminaliste opozoril tajni policijski sodelavec. V njegovi navzočnosti naj bi namreč dekle tudi sámo od enega izmed osumljencev brez plačila prejelo odmerek droge.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.