Izginili podatki o nenavadni porabi goriva

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Uprava za pomorstvo. Leta 2008 porabila enkrat več goriva kot leto zatem, ko so imeli 30 odstotkov več izplutij.
Oglej si celoten članek

Policija bo poskusila dognati, kako in kam so izginili dokumenti računovodstva uprave za pomorstvo. Ko je lani minister Zvone Černač na njeno čelo namestil svojega strankarskega kolega, sicer tudi prvaka koprske SDS Marijana Hrvatina, smo na ministrstvo vprašali, ali bodo morebiti preiskovali nenavadno visoko porabo goriva plovil uprave v času, ko je bil za njihovo vzdrževanje odgovoren prav Hrvatin. Odgovora nismo dobili.

Vprašanje je zanimivo, saj je Hrvatin tisti državni uslužbenec, ki je bil pravnomočno obsojen zaradi zlorabe službene kartice. Odkrili so, da je z njo plačal bencin za svoj zasebni avtomobil; tedanji direktor uprave Tomo Borovničar ga je zato odpustil. A s padcem Pahorjeve vlade se je Hrvatin vrnil na upravo, jo nekaj časa tudi vodil, zdaj je formalno zaposlen na ministrstvu, dejansko pa sedi v pisarni uprave v Kopru.

Že pred časom smo pisali o neobičajno visoki porabi goriva plovil uprave, tudi ko izplutij dejansko sploh ni bilo. Po podatkih računovodstva, ki nam jih je pokazal Borovničar, so številke presenetljive. Leta 2008 so porabili 41 tisoč litrov goriva, leta 2009 ob okoli 30-odstotnem povečanju števila izplutij za dobro polovico manj, leta 2010 pa le okoli 15 tisoč litrov. Borovničar, ki je kot kader SD funkcijo nastopil marca 2009, je na novo postavil sistem uporabe službenih avtomobilov in plačilnih kartic. Na upravi so ob večjem številu voženj porabili za dobro četrtino bencina manj. Prav tako je uredil sistem spremljanja porabe goriva v plovilih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 16:59 13. Januar 2013.

    Ja, pa še poročila bi lahko dal ven, ker jih je namensko poskril, zato, da blati Hrvatina !!!

  • 15:35 10. Januar 2013.

    Ti si pa res vseved ....

  • 15:34 10. Januar 2013.

    Tudi tebi nekaj pušča. Možgani so ti že zdavnaj spuščali.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.