Izginilo 150 kubikov

Foto: Žurnal24 Ko so obnavljali Prekopo, so tja navažali nov gramoz, starega pa deponirali pri
Kraja občinskega peska. Z deponije naj bi ga odpeljal občinski svetnik.
Oglej si celoten članek

Kostanjevica. “Občinski pesek za posipavanje cest, deponiran pri pokopališču, je pristal na zasebnem dvorišču,” nam je namignil bralec in dodal, da je pesek odpeljal ugledni Kostanjevičan.

150 kubikov peska
Vse to drži,” se je na naše povpraševanje odzval kostanjeviški župan Mojmir Pustoslemšek. “Naš uslužbenec Stane Rostohar je šel slučajno mimo pokopališča, kjer smo imeli shranjen pesek, in opazil, da nekdo s kombinirko na kamion nalaga pesek,” je pripovedoval župan. “Vprašal ga je, kaj počne, in izvedel, da po naročilu M. H., sicer občinskega svetnika, pesek odvažajo k njemu domov. V ponedeljek sem poklical človeka, ki je odvažal pesek, in ga opozoril, da gre za občinski in ne zasebni pesek,” je dodal župan.

Foto: Žurnal24


"Izginilo je 150 kubičnih metrov peska, ki so ga za potrebe občinskih cest pripeljali, ko so obnavljali cesto v Prekopi,” je pojasnil Pustoslemšek, ki je zadevo prijavil policiji.

Policija preiskuje
Policisti Policijske postaje Krško preiskujejo prijavo tatvine gramoza v
Kostanjevici na Krki, ker naj bi si osumljenec samovoljno in mimo sklepa občinskega sveta prilastil oziroma odtujil gramoz v občinski lasti,” je povedal Robert Perc, tiskovni predstavnik Policijske uprave Krško. Dodal je, da policisti v skladu s 148. členom zakona o kazenskem postopku preverjajo vse okoliščine primera in resničnosti prijave.

Gre za sum storitve kaznivega dejanja tatvine po 204. členu kazenskega
 zakonika Republike Slovenije, za kar je zagrožena denarna kazen ali do tri leta zapora.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.