Izgubil boj za magisterij

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Jaklič. Pritožil se bo, ker je sodišče zavrnilo njegovo tožbo glede magisterija.
Oglej si celoten članek

Upravno sodišče je zavrnilo tožbo Marka Jakliča, direktorja javnega zavoda Lekarna Ljubljana v odhajanju, proti Ekonomski fakulteti (EF) Univerze v Ljubljani glede odvzema magistrskega naslova. “Odločitev sodišča je pravnomočna. Zoper njo je možno izredno pravno sredstvo – revizija,” je pojasnila predsednica sodišča Jasna Šegan. Rok zanjo bo potekel 12. aprila, Jaklič pa je že napovedal, da bo to tudi storil.

Odvzeli, ker je bila plagiat

Spomnimo, EF mu je decembra 2011 odvzela naziv magistra, ker je bila magistrska naloga po ugotovitvah senata EF plagiat. Očitali so mu, da je prepisoval iz dveh študij, ki ju je naročila Vzajemna, ko jo je on še vodil. Jaklič je te očitke zavrnil, češ da je bil soavtor teh študij in da drugi niso imeli nič proti uporabi skupnega avtorskega dela, poleg tega pa študiji nista bili nikjer javno objavljeni.

Takrat je tudi napovedal, da bo dokazal svojo nedolžnost, za kar bo “uporabil vsa pravna sredstva, ki so mu na voljo doma in v tujini, da obrani svoje dobro ime”.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:38 22. Marec 2013.

    Jaklič se samo še smeši.... bravo sodišče, končno pravica!

  • 08:29 22. Marec 2013.

    žal, novonastale privatne fakultere in univerze, Bolonja, dirka za denarjem v javnem šolstvu, internet - to so vse pogoji za …

  • 07:54 22. Marec 2013.

    Kaj vam pomagajo ti študiji???<br /><br />Ko pa nap.: En romski pomočnik kuharja od države z svojo ustanovljeno romsko zvezo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.