Izgubljeni tujci na varnem

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia
Trije madžarski državljani, ki so včeraj zašli, že na varnem. GRS Bovec priporoča pohod pod vodstvom lokalnih vodičev.
Oglej si celoten članek

Reševalci gorske reševalne službe (GRS) Bovec so nekaj po 9. uri posredovali na planini Čuklja nad Bovcem, kjer so včeraj zašli trije madžarski državljani, stari 56, 19 in 16 let.

"Nismo aktivirali helikopterja, šlo je za klasično posredovanje," nam je povedal Marko Matajurc iz GRS Bovec. "Na roko nam je šel Posoški aeroklub Bovec, ki je tujce lociral s svojimi ultralahkimi letali, potem pa smo njihovo lokacijo sporočili našim trem skupinam reševalcev na terenu," je pojasnil Matajurc in dodal, da večjih težav ni bilo, je pa eden od tujcev precej fizično in psihično izčrpan.

Tujcem priporočajo lokalne gorske vodiče

"Nedvomno niso bili primerno opremljeni za obisk gora," je poudaril Matajurc, ki se s podobnimi primeri nenehno srečuje. Čeprav se tujci pozanimajo o kraju, ki ga nameravajo obiskati, jim priporoča pohod pod vodstvom lokalnih vodičev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.