Izhodišča za pogovor že jasna

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Sestanek uprave Cinkarne Celje s civilno iniciativo prihodnji petek.
Oglej si celoten članek

"Mi smo že dali karte na mizo, nimamo česa skrivati. Vedo, kakšno je naše prepričanje glede onesnaževanja, in zahtevamo pojasnila," je glede sestanka z upravo Cinkarne Celje, ki bo 6. aprila, za Žurnal24 pojasnil Boris Šuštar, koordinator Civilnih iniciativ Celja.

Zanikali kanadske izsledke

Iniciativa že nekaj časa opozarja na nevarno onesnaževanje okolja, ki naj bi ga povzročala cinkarna. Nedavno je javnost obvestila o izsledkih kanadskih strokovnjakov, ki so v vzorcih odpadkov iz Celja odkrili talij, ki lahko resno ogrozi zdravje ljudi. V cinkarni so to zanikali in s svojimi izsledki nasprotovali. Takrat je vodstvo cinkarne iniciativo pozvalo na skupni sestanek, na katerem bi se dogovorili o sodelovanju in imenovanju neodvisnih strokovnjakov.

Vztrajajo pri neodvisnih

Uprava je civilno javnost povabila na sestanek prihodnji petek. "Tudi tokrat bomo vztrajali pri imenovanju neodvisnih strokovnjakov Cvetke Ribarič Lasnik in Tomaža Ogrina. Če se nam ne bo uspelo dogovoriti in nas ne bodo imeli za enakovredne in verodostojne partnerje, ne bomo obupali, ampak bomo nadaljevali svoje delo in ozaveščanje javnosti," je dodal Šuštar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.