Izid ostaja nespremenjen

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Glasovi, ki so prispeli po pošti iz tujine, niso spremenili izidov superreferendumske nedelje.
Oglej si celoten članek

Začasni uradni izidi glasovanja kažejo, da je pokojninsko reformo podprlo 27,95 odstotka volivcev, nasprotovalo pa ji je 72,05 odstotka volivcev. Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno je podprlo 24,59 odstotka, proti pa je glasovalo 75,41 odstotka. Za novelo zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih je glasovalo 29,12 odstotka, nasprotovalo pa ji je 70,88 odstotka volivcev.

Udeležba na referendumu o delu na črno je bila po danes objavljenih podatkih 40,44-odstotna, na referendumu o pokojninski reformi 40,46-odstotna, na referendumu o arhivih pa 40,42-odstotna. Na volišča je prišlo dobrih 690.000 volivk in volivcev od 1,7 milijona volilnih upravičencev.

Državna volilna komisija bo o rezultatih razpravljala predvidoma 23. junija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.